Sadhu


Het volgen van een workshop Lichtenberger Methode is leuk en leerzaam.

In het eerste deel van de workshop werken we individueel aan klankvorming. Je hebt dan privéles in het bijzijn van de groep. Het is heel boeiend om toehoorder te zijn bij de les van één van de deelnemers van de workshop. Je hoort dan de verschillen in resonantie en diepte in de klankvorming. In het tweede deel werken we aan zelf meegebracht repertoire. Ter afsluiting studeren we een eenvoudige canon in en passen daarin de Lichtenberger principes toe.

Er is plaats voor 5 tot 8 personen per workshop.
Je kunt je opgeven door een mail te sturen (zie home => Contact).


Hieronder staan de data van de workshops van dit najaar. Het is ook mogelijk om een workshop op maat aan te vragen, als er genoeg deelnemers zijn.
WORKSHOP: Hoor het ruisen! Sonoriteit en scherpte in de stem.
  
  zondag 13 oktober       Locatie: Amsterdam Centrum Tijd: 12:00 - 17:00   Kosten: € 60,-

Bijengegons, het ruisen van de zee, Tsjirpende krekels in het gras. Maar ook populieren in de wind, stromend water, fluitende vogels: het zijn natuurgeluiden die weldadig werken op ons zenuwstelsel. Maar ook op de zangstem! In deze workshop gaan we op zoek naar deze natuurgeluiden in onze eigen stem. Deze blijken niet ver weg. Trommelvellen, fluitjes en bladeren helpen ons daarbij.ÉÉN WORKSHOP, TWEE DOCENTEN: Luister naar de adem / Zing een lied.

Franciska Dukel en Sadhu Bolland

  zondag 24 november       Locatie: Leiden, Prinsenstraat 23 Tijd: 10:30 - 17:00   Kosten: € 85,-

Ochtend: Sadhu. Met het zingen stroomt er lucht door het strottenhoofd. In deze workshop onderzoeken we deze ademtocht. Sleutelwoorden zijn hierbij waarneming en contact. Zingen is dan niet zozeer een handeling als wel een klankfenomeen dat zich eigenmachtig manifesteert, zonder dat de zanger bijzonder veel doet of ingrijpt. Dat is bevrijdend en heerlijk om te ervaren.
Middag: Franciska Dukel. Onder leiding van Franciska zullen we de Lichtenberger principes gaan toepassen in een lied. Je kunt zelf een lied kiezen om mee te nemen.

home